tisdag 6 mars 2007

Mest fördelaktigt att arbeta 12mån+ i Norge

Tittar man på a-kasseregler och regler för inkomstförsäkringen är det alltså mest fördelaktigt att stanna i Norge minst 12 månader. Dessutom ger en kontraktsförlängning med största sannolikhet en löneförhöjning. Nice...=)

7 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!
Fann din blogg och tycker den verkar intressant!
Varför? Jo, ev så är det flytt på "G" till Norge och vi sitter lite i samma båt so to speak. Keep the good work up - I´ll be back.
Mvh
Danne

Andreas sa...

Danne,
kul att du gillar bloggen. Jag fick faktiskt jobbet i Norge via min egen blogg. Tala om att skapa sina egna möjligheter =) Är det ingenjörsjob du siktar på du med?

Anonym sa...

Hej
Varför är det fördelaktigt med minst 12 mån arbete i Norge? Menar du uppfyllandet av det sk arbetsvillkoret? Jag är också med i AEA och har även den extra inkomstförsäkringen sedan flera år. Händer det nåt med den om jag arbetar i Norge?
mvh
Mats

Danne sa...

Inget ingenjörsjobb för mig utan mer "arbetaraktigt" - inom Adecco.
Väntar på att kontaktas under nästa vecka. Om det blir positivt svar så drar jag troligen iväg under April månad och familjen kommer upp till sommaren.
Mvh Danne

Andreas sa...

Mats,
som jag förstått av min kontakt med Sveriges Ingenjörer (har de föresten kommit fram till någon vettig förkortning än?) så är kvalifikationstiden för deras inkomstförsäkring 12 månader.

Som lönebilden ser ut i Norge innebär det som jag förstått det att den som arbetar 12 mån eller mer i Norge är berättigad till 80% av lönen i Norge vid eventuell tillbakaflytt och arbetslöshet i Sverige. Hur fördelningen ser ut om man arbetar tex 6 mån med hög norsk lön och sedan återvänder vet jag inte, men jag vet att 12 mån i Norge ger 80% av Norsk lön.

Anonym sa...

Hej, jag ska arbeta i Norge under några år för en norsk arbetsgivare.
Jag undrar om det finns privata löneförsäkringar i Norge. Vart vänder man sig? Hur ser arbetslöshets försäkringen ut?

Vänligen återkom med svar.

Tack!

Christian

Anonym sa...

Hej!
Jobbar i norge nu och har gjort det i ca. 6 månader.

Det som är speciellt är att jag jobbar mestadels hemifrån, dvs. för en norsk arbetsgivare (ingen filial i Sverige) på distans.
Jag är där ca. 6 dagar per månad.

När jag ringde Sveriges ingenjörer, där jag haft inkomstförsäkring sedan många många år så sade han att jag inte längre kan vara med i Sveriges ingenjörer utan måste prata med den norska motsvarigheten.
Där fick jag veta att det inte fanns någon motsvarande inkomstförsäkring som vi har i Sverige - där man betalar en premie varje månad som garanterar dig 100%-90% av lönen i typ 6 månader.

Vet du något om detta?

Mvh Richard