söndag 21 oktober 2007

Uppdatering

Det var ett tag sedan jag skrev här. Vad kan det bero på? =)
Kan det vara för att:

a) jag har haft semester?
b) jag har fått fast anställning i Norge och haft fullt upp?
c) jag har blivit befordrad och haft svåra smärtor av allt flinande? ^^

De 5 första med rätt svar har chans att bli refererade direkt till arbetsgivare av mig.
Ledtråd: fler än ett alternativ kan vara rätt...

8 kommentarer:

Anonym sa...

Jag gissar på alternativ c!

Stefan sa...

Jag gissar på a och c ;)

Tackar för svaret! Ska kolla upp länkarna du skickade.

Ha det!

Andreas N. sa...

Tjenare Andreas!

Jag gissar på alternativ a) b) OCH c) :D.

Har funderat på Norge ett tag nu. Efter att ha läst din blogg känns det nästan definivt, jag vill upp till Norge! Är nyexad civ.ing i Datateknik med arbetslivserfarenhet inom systemutveckling. Och skulle vilja jobba med detsamma i Norge. Hur går jag tillväga om jag inte vill gå via ett rekryteringsbolag som äter upp hela den goa och mumsiga extralönen man får i Norge? Hur hittar jag ett bra och kul företag som passar mig och vice versa? Alla tips mottages med vidöppna armar, mvh Andreas N /villjobbainorge@anilsson.se

Unknown sa...

Hej Andreas, jag har läst några av dina tidigare inlägg eftersom jag på måndag ska på en andra intervju hos Texas Instruments i Oslo. Du nämnde i en i kommentar något blogg-inlägg nedanför tekna.no . De har jag gått in på och kollat upp ingångslöner, problemet är att jag kan inte få upp detaljerad lönestatistik eftersom jag inte är medlem. Om du kanske är medlem så kanske du kan kolla upp vad en nyexad kan begära som ska jobba inom Elektronik-sektorn. Mina arbetskamrater på företaget jag gör mitt examensarbete på tycker att 35000 NOK är den lönen jag ska begära, enl tekna ligger medel på 31700 / mån. Här i Sverige så har elektronik-ingenjörer högre lön än genomsnittet, vet dock inte hur det är i Norge.

Ja det blev lite mer text än vad jag hade hoppats på, men du får gärna maila mig zehnsucht@gmail.com när du ser detta och kan svara på min undran.

Tack på förhand

Michael

Anonym sa...

Hej Andreas och tidigare kommentatorer, jag tippar pa b och c (for du kan val inte ha fatt semester ocksa forsta aret? vilken lyx... :-) )

Tack for ditt tidigare svar forresten,jag ar en bit pa vag nu med en tredje intervju for en traineetjanst om nagra veckor... Fick redan pa forsta intervjun fragan om lagsta niva pa lonen, vilket jag vid den tiden inte alls hade funderat pa... Jag gav istallet ett forslag for svenska forhallanden, men om jag skulle bli aktuell for tjansten lar ju fragan komma igen. Det ar svart,har last overstaende kommentarer och som sagt vet man ju inte hur ratt den rekommenderade lonen ligger... Som I:are skiljer sig lonerna oerhort mellan typ av tjanst, en van till mig fick i dagarna 37,5 i ingangslon i sthlm for en strategi-konsult tjanst, medan du pa storforetagen (som Volvo) ar glad om du far 26-27. Traineetjansterna sen kan ju ocksa ligga lite lagre lonemassigt an andra tjanster... Klurigt med andra ord. Om nagon mer har erfarenhet av ingangsloner sa far ni garna tipsa!!
jobbaioslo@gmail.com
/Anna

Anonym sa...

Hej!

Tack för en otroligt matnyttig blogg!

Jag har sedan några månader bestämt att flytta till Norge, men innan jag tar klivet över till grannladet vill jag givetvis ha ett jobb att komma till =)

Utexaminerades 2006 som högskoleing inom mekatronik och industriell IT (jämförs bäst med maskiningenjör) på KTH.

Sedan examen har jag jobbat som försäljningsingenjör med specialicering inom fästelement.

Kan det finnas något som passar mig (kanske inom konstruktion?)

Maila mig gärna: linus82@gmail.com

Tack på förhand!
//Linus

Calle sa...

Hej Andreas!

Jag är civilare i maskinteknik och söker jobb i osloområdet och ska på interjvu på fredag för ett jobb där. Undrar om du kunde ge mig lite tips och ideer.

du kan maila mig på calle_778 (krull-alfa) yahoo.se

tacksam för info. Jag har 7 års erfarenhet och har troligen inte så svårt att hitta ett jobb men min kompis som är sugen på att hänga på har bara ett års erfarenhet. Vet du hur det ser ut?

Tack på förhand.

/Calle

Anonym sa...

Tack for intiresnuyu iformatsiyu